:: Berjenggo Di Kuala Selangor ::

Kali ni aku nak kongsi cerita projek memancing udang galah di sungai kg sepakat,kuala selangor (naik bot) bersama bro mus... Bot kene sewa la kat sini.. Kalau dengan enjin RM80... tapi kalau nak murah.. tanpa enjin la.. RM30....

Semangat aku nak naik bot dan mancing udang....plan bertiga.. tp x jadi.. berdua je la....bwk dalam 3 batang pancing je sorang.. bukan apa.. saja nak test market sini.. 1st time katakan....Sebenarnya tempat ni agak famous dengan Udang Galah bila kena timenya..tp bila sampai kat pangkalan..tgk air tak berapa cantik sangat la.. masin sikit..


Umpan kami gunakan udang akuarium & umpun2(beli kat kolam sentul je umpun ni..) utk dapatkan udang Galah la katakan... Masa turun semangat je.. kene dayung bot pulak.. boleh tahan berat.. air plak laju. port pertama.. kami mendarat tepi pokok berembam.. (buah dia cam gambar bawah ni).. 30 min gak la parking sini.. mungkin rezki kami bukan kat sini kot.. asyik naik ikan duri + belukang je... hahaha...

So kami pindah la tempat....dipendekkan ceriyta ... dah hampir 4 jam... port ke brape entah...udang galah xmao nya..xtau la kenapa..ingatkan kami ja yg xdpt..tp ada brother yg datang dengan enjin pun x dapat... klu tgk gaya air mmg air udang dah..tp masin sikit la pada biasa..(bro kelang tu yang bagitau..)


Nak xnak.. kami pun naik la kedarat.. duk sembang ngan orang situ.. pakcik situ bagitau seruh try kat area unisel.... apa lagi.. terus la terjah situ plak... dalam 30 min jugak la jarak dari kg sepakat .... Sampai je depan unisel.. kami start la cari port.. masuk dekat kawasan ambil pasir... jauh juga la kedalam...


Tp kat sini.. nasib kami baik kot... balingan pertama aku disapu udang galah... hahahha... baru la rasa hilang penat... dalam 6 kali jugak la lolos... tapi.. agak puas hati la.. datang sini... merasa jugak tarikan udang... bro mus plak duk melayan ikan lampam & baung.... huhu...
Udang galah - sebahagian je la...


Air kat sini pun agak cantik la... Lebih kurang 2 jam mancing.. kami pun berkemas la.. maklumla .. da petang.... yang x tahan ... masa nak balik sempat lagi bro mus mintak sawit dengan pakcik situ.. nak buat umpan katanya.... heheheheh...






Note: Merasa jugak penangan udang galah ari ni... next project: Malam.. kat sini jugak..
Post a Comment

:: Video ::

Loading...