:: Udang Kolam ::

Kali ni aku nak cita skit pasal mancing udang galah kat kolam simen.. hahhaha... Projek ni pun syed yang plan... Asal2 plan nak main kat sungai.. entah macam mana kitaorang tukar plan... Pusing punya pusing syed bawak p kolam udang kat jalan reko.. Kajang le tu.... Mula2 sampai kita orang riki je kaki-kaki kat sini main udang... Sini ada 3 kolam.. udang galah, udang harimau & kolam talapia...

  Lebih kurang stengah jam duk usha2.. kami pun tanya la tokey kolam tu.. yang bagusnya kat sini dia bagi free 1 mata kail yang dah diikat... kalau nak pakai sampai 10 mata pun boleh... kata owner kolam tu la.. tapi aku buat sdiri je mata.. ikat 2.. mata yang dia bg aku simpan je la.. buat kenangan.. hahahha



Kat sini rm45 untuk 3 jam(deposit 50).. boleh la... umpan rm 10 1 bekas... siab bagi papan & pisau untuk potong umpun-umpun.. (termasuk serbuk kayu lagi... x nak bagi licin nak pegang umpan la tu.. hahaha).. kalau x bawak joran pun boleh sewa.. rm 3 je sebatang.. cuma bawak diri je.. hahaha...



Yang bestnya.. baru je labuh umpan.. x sempat nak duduk.. da leh nampak udang tarik(pakai pelampung.. nampak kot..)Sedar tak sedar da cukup 3 jam mancing... erm... tengah syok duk tarik udang galah ni... time ni la nak kene keluar.. kan x pasai kene tambah duit... apa lagi.. masing2 sibuk la duk kemas sambil-sambil ambik gambar udang... next project : Udang sungai kuala selangor....






Note: Nak main sungai jauh sangat.. asal naik udang galah kira ok la.... :)




Post a Comment

:: Video ::

Loading...